Farmona 

Farmona Natural Cosmetics Labatory is opgericht in 1997. Een vooraanstaand merk met groot een portfolio dermo-cosmetische producten voor huidverbetering en huidverzorging.

Alle cosmetica geproduceerd door Farmona Natuurlijke Cosmetics Laboratorium zijn gebaseerd op pure plantaardige ingrediënten verworven uit hernieuwbare bronnengestandaardise...

Farmona Natural Cosmetics Labatory is opgericht in 1997. Een vooraanstaand merk met groot een portfolio dermo-cosmetische producten voor huidverbetering en huidverzorging.

Alle cosmetica geproduceerd door Farmona Natuurlijke Cosmetics Laboratorium zijn gebaseerd op pure plantaardige ingrediënten verworven uit hernieuwbare bronnengestandaardiseerde extracten van hoge ecologische zuiverheidsgraad - in optoimale concentraties voor het waarborgen van de maximale werking en veilighei.

De actieve ingrediënten worden nauwkeurig geselecteerd en zijn complementair aan elkaaraan de lijfspreuk van Farmona  "in harmonie met de natuur"

Hieronder vindt U voor alle huidtypen een uitgebreid assortiment aan prodycten voor in de salon en voor de consument. 

PURE ICON : Is de perfecte voorbereiding op de specifieke Farmona behandelingen

Skin Crystal Care : De consumenten reinigingslijn

HYDRA QUEST: Intensief hydraterende behandeling

DERMACOS: Kalmerende behandeling voor de gevoelige huid en couperose huid

ANTI-POLLUTION: behandeling voor alle beschadigde huidtypen,

Neurolift : Anti Aging lijn voor 30+

Amber Lavi : Anti Aging voor 40+

DERMA ACNE: Voor de gemengde, vette en acne huid met comedonen

ANTI A.G.E.: Intensieve behandeling voor de huid die beschadiging heeft door glycatie.

SKIN GENIC Behandeling voor de stimulatie van de celregeneratie,

EYE CONTOUR : Specifieke oogbehandeling met dermo-kalmerend effect

Face Roller Micro Needle Therapy : Voor de behandeling met Micro Needling

*** Lees hier meer: ***

Subcategorieën

 • Cleansing : Home Use

  Een reinigingsconcept voor thuisgebruik, afgestemd op de persoonlijke behoeften van de huid, bv. droog, vochtarm, vetarm, geïrriteerd, gemengd en vet.
  Actieve ingrediënten:

  • Mountain Crystal versterkt en regenereert de huid, verwijdert dode huidcellen, zonder de pH –waarde aan te tasten, geeft energie en herstelt de vocht-vetbalans.
  • Marine Mineralen Oxygenaat verbetert de kwaliteit en verhoogt de stevigheid en elasticiteit van de huidcellen.
  • Biocomplex hydrateert, verzacht en kalmeert irritatie van de huid en beschermt tegen uitdrogen.
  • Zijdeproteïnen vormen een perfecte hydratatie voor de huid, beschermen tegen uitdrogen en geven een zijdezacht en fris gevoel.
  • Hyaluronzuur heeft een zeer hoog vochtbindend en vochtvasthoudend vermogen, huideigen stof.
  • Aloë Vera extract hydrateert, voedt en regenereert de huid en geeft een vitale en gezonde uitstraling.
  • Vitamine E, neutraliseert de vrije radicalen gaat ageing tegen, zorgt voor een fris en zacht gevoel aanvoelende huid

   

 • Cleansing : Salon
 • Retin Gold

  Pure Luxe met Gold en Retinol

  Een behandeling die de huid verstevigt, laat stralen en energie geeft.

  Direct "Age Blurring" effect

  Goud is een van de minst voorkomende elementen in de natuur, de helende en verzorgende eigenschappen ervan zijn al honderden jaren bekend. De specialisten van Farmona hebben besloten om de werking van colloïdaal goud met retinol te combineren en ontwikkelden een luxe verstevigende behandeling voor het ophelderen van het gezicht, hals en decolleté. Dankzij de zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten ziet de huid er jonger uit, vol met licht en energie.

  De zichbare effecten van de behandeling

  Verbeterde huidspanning en versteviging, hydraterend,  gladheid van de huid, het verminderen van de verschijning van rimpels, het verminderen van de symptomen van vermoeidheid en stress, verheldering van de huid en het herstel van een jeugdig uiterlijk.

  Retin Gold Masker

  Onderstaande foto is genomen na 1 behandeling. Het laat een duidelijke verbetering van de huid zien. De fijne lijntjes zijn zichtbaar minder door het "Age Blurring" effect.

  Met dank aan Schoonheidssalon Es Vedra voor de foto'sRetin Gold  Voor en Na 1 behandeling

  ACTIEVE INGREDIËNTEN:

  COLOIDAL GOLD - microscopische gouddeeltjes die de mechanismen stimuleren die verantwoordelijk zijn voor de revitalisering van de huid. Ze stimuleren de synthese van collageen, versterken de ondersteunende structuren van de huid en verbeteren de biomechanische eigenschappen ervan.

  RETINOL - een vorm van vitamine A die wordt gekenmerkt door een hoge werkzaamheid tegen veroudering. Het stimuleert het proces van huidvernieuwing, stimuleert de synthese van fibrillair en collageen type I, II en IV, helpt rimpels glad te strijken en verbetert de stevigheid en spanning van de huid. 

  HYDROXYPROLISILANE CN ® - werkt als een anti-aging, antioxidant, verstevigende en helende stof. Het is een niet-dierlijk derivaat, resulterend uit de reactie van methylsilanetriol met hydroxyproline, verkregen door biotechnologie. Het vertoont een uitstekende activiteit van huidregeneratie door cytostimulatie. HYDROXYPROLISILANE CN® stimuleert de vermenigvuldiging van verouderde cellen en verbetert het regeneratie- en helende vermogen, terwijl het de energiebehoefte beperkt. Het is noch giftig noch irriterend van aard. HYDROXYPROLISILANE CN® vindt toepassing in het formuleren van producten voor de acnehuid, gevoelige huid, baby's & kinderen, zon & na-zon, after-shaves en ontharingsmiddelen. 

  ACTIVE POLYMER LIFTING - polymeer met hoog molecuulgewicht verbetert de structuur van de elastische vezels en vermindert de effecten van zwaartekracht op de huid, door de juiste spanning en stevigheid. 

  PHYTORENEWAL COMPLEX - bioactieve complex is een mengsel van natuurlijke oliën opgenomen in één formule. Verbeterd de stevigheid en elasticiteit van de huid en vernieuwt het ovaal van het gezicht.

  AGE BLURRING COMPLEX - een complex van speciaal geselecteerde kristal moleculen die eventuele oneffenheden van de huid opvullen, lichtstraling verspreiden, rimpels  en andere oneffenheden van de huid die met de ouderdom verschijnen en minder zichtbaar worden.

 • ANTI A.G.E.

  In antwoord op de nieuwste trend, een goede leefstijl, gezonde eetgewoonten en optimale aandacht voor de huidverzorging heeft Farmona de nieuwe ANTI A.G.E. Glycatie lijn ontwikkeld.

  Deze behandeling verhoogt de biomechanische (huideigen) eigenschappen en de elasticiteit van de huid, verzacht de fijne lijntjes en rimpels, geeft een intensieve hydratatie. De ANTI A.G.E. lijn is specifiek gericht op de gevolgen van glycatie.

  WAT IS GLYCATIE?
  Huidveroudering is een cascade van reacties in de huid die uiteindelijk de elasticiteit aantasten van de collagene en elastine vezels waardoor rimpels ontstaan. Het is algemeen bekend dat bij het ouder worden de aanmaak van nieuw collageen afneemt , dit komt door de intrinsieke veroudering van het lichaam. De vezels zijn niet meer op de juiste wijze gerangschikt, er worden crosslinks gevormd tussen de collagene en elastine vezels, mede door inname van voedsel met een hoge glycemische index (koolhydraatrijk) o.a. glucose, fructose, ribose. Dit proces heet "glycatie" waarbij AGE’s worden gevormd Advanced Glycation Endproduct s. Vanaf de leeftijd van 20 jaar neemt de productie van collagene vezels af waardoor verslapping toeneemt en wel met 3,7 % per jaar.
  Glycatie brengt schade toe aan de huidstructuur, gevolg verlies van elasticiteit en ontstaan van fijne lijntjes en kleurveranderingen o.a. pigmentstoringen.

   Glycatie


  ANTI A.G.E. GLYCATION is een specifieke lijn preventief werkend op verouderingsproces van de huid.
  ANTI A.G.E. GLYCATION. corrigeert en voorkomt de meest zichtbare tekenen van de intrinsieke veroudering van de huid

  ANTI A.G.E. GLYCATION wordt aanbevolen voor:

  • alle huidtypen
  • vrouwen en mannen vanaf 25 jaar
  • voor de huid met
  • verlies van stevigheid en elasticiteit,
  • rimpels,
  • pigmentstoornissen in de huid,
  • voor iedereen die het behoud van een jeugdig en fris uiterlijk belangrijk vinden.


  HET BELANGRIJKSTE DOEL VAN ANTI A.G.E. GLYCATIE:

  • Terugdraaien van de effecten als gevolg van het glycatie proces op de huid
  • Vermindering van opgehoopte A.G.E. (Advanced Glycation Endproducts) die de vorming van glycosaminoglycanen, (GAG’s) verlagen
  • Herstel elasticiteit van de collagene en elastine vezels,
  • Verbetering biomechanische eigenschappen van de huid
  • Vermindering pigmentverkleuringen
  • Zichtbare huidverjonging.
  • Preventie tegen huidveroudering.

  Anti A.G.E.

   

  ACTIEVE INGREDIËNTEN
  VITAMINE PP – Vitamine PP of Nicotinezuur is een vitamine B3, met sterke antioxydantenwerking, verhoogt de weerstand van de huid barrière (epidermis).
  Heeft sterke anti-glycatie eigenschappen, neemt vrije radicalen op in de collagene en elastine vezels en voorkomt daarmee vermindering van de elasticiteit.
  Behoudt de biomechanische eigenschappen van de huid en zorgt dat de huidskleur niet vaal en bleek wordt.
  ACTIVATOR OF COLLAGEN AND ELASTIN- Beïnvloedt de synthese van de aminozuren en stimuleert de fibroblasten, vertraagt de veroudering van de vezels en verhoogt de stevigheid en elasticiteit van de huid.
  IDEALIFT ™ - Lipopeptide stimuleert de aanmaak van elastine, ondersteunt de elastine vezels in de weefselstructuur en gaat verslapping tegen van het gezichtscontour. Geeft een liftend effect.
  PHYTO-RETINOL - stimuleert lysyl oxidase ter verhoging van de weerstand van de epidermis. Zorgt voor een optimale aanmaak van type I collageen, verhoogt de elasticiteit en zorgt voor een gezond en langdurige jeugdige uitstraling.
  GLYCOSAMINOGLYCANS ( GAG s )- mucopolysacchariden met een hoge concentratie aan hyaluronzuur. Zichtbare verbetering van de bindweefselpermeabiliteit en verhoogt de epidermale penetratie van actieve bestanddelen.

  Salonproducten
  ANG0000 Anti-Glycation and Anti-Ageing Set
  ANG0001 Peptide Deglycation Cream
  Consument :
  ANG1001 Youth Prolonging Face Cream - day
  ANG0002 Fibro-Reparing Serum-in-Cream - night

 • Couperose / Sensitieve...

  Kalmerende behandeling voor de gevoelige huid en couperose huid met teleangiëctastieën.

  Dankzij de zorgvuldig geselecteerde actieve ingrediënten wordt de reactiviteit van de geïrriteerde huid sterk gekalmeerd. De bloedvaatjes worden versterkt en de roodheid vermindert.

  .
  ACTIEVE INGREDIËNTEN:

  • PRONALEN ANTI FATIQUE HSC – innovatief systeem door combinatie van ruscus, blueberry en lemon voor de geïrriteerde, rode huid met couperose. Werkt verstevigend op de capillairen, activeert microcirculatie en verhoogt de weerstand.
  • ANTI-COUPEROSE SYSTEM – synergetische combinatie van kastanjeboom extract, Amerikaanse toverhazelaar en aronia. Versterkt de bloedcirculatie en wanden van de capillairen, vermindert irritatie en zwelling van de huid.
  • MICRO-SPHERES WITH TROXERUTIN - Natuurlijke bioflavonen verbeteren de elasticiteit en permeabiliteit van de capillairen.
  • SEPICALM ™ VG – Lipo- aminozuur gecombineerd met waterlelie extract, vermindert ontstekingen, kalmeert en en beschermt DNA tegen schadelijke invloeden van buiten o.a. UVA en UVBstraling van de zon.

  EFFECT NA BEHANDELING:

  • Verminderde roodheid en huidirritaties
  • Gezonde huidskleur
  • Verbetering immuunsysteem

   

  Salonproducten

  PRO7004 Active Strengthening Blood Vessels Concentrate
  PRO7001 Soothing Facial Massage Cream
  PRO6107 Soothing Strengthening Mask
  PRO6103 Blood Vessel Strengthening Cream

 • Hydraterende...

  Intensief hydraterende behandeling voor alle huidtypen met een vochttekort, zowel de jonge als de rijpere huid en de door de zon, beschadigde huid.

  Langdurig herstel van vocht-vet balans.
  Geeft de huid vitaliteit en jeugdige glans.

  Hydra Quest


  ACTIEVE INGREDIËNTEN:

   

  • HYALURON INTENSE SYSTEM – Groot vochtbindend en zeer vochtvasthoudend vermogen. Lichaamseigen stof.
  • LOW-PARTICLE NETWORKED HYALURONIC ACID- laag moluculair hyaluronzuur dringt door tot de diepere lagen van de epidermis.
  • AQP 8 BOOSTER – Versterkt de binding tussen de aquaporines in de epidermis om de vochthuishouding te optimaliseren. Stimuleert de aanmaak van collageen type I, IV en VII. Voorkomt voortijdige veroudering.
  • HYDROMANIL ™ - Voorkomt TEWL (trans epidermal water loose). Langdurig vochtvasthoudend.
  • COLLAGEEN EN ELASTINE – Twee zeer belangrijke huideigen eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid.
  • OLIGOPHYTOCORAIL - Extract van rode koraal en algen, activeert de celstofwisseling, een ware energie boost voor de huid. Geeft een vitale en gezonde uitstraling.

  EFFECT NA DE BEHANDELING:

  • Onmiddellijke en langdurige hydratatie,
  • Verbetering van stevigheid en elasticiteit,
  • Rimpelvervaging
  • Jeugdige, gezonde uitstraling

  Salonproducten
  PRO7002 Active Moisturising Concentrate
  UKR1000 Hydrating & Firming Massage Cream
  UKR1004 Moisturising and Firming Mask
  UKR1003 Intensively Moisturising Cream
  Consument :
  UKR1005 Multi-level Moisturising Cream - day/night
  UKR1006 Deep Moisturising Serum

 • Anti Aging 30+

  De Neurolift lijn is geïnspireerd op de effecten van aesthetisch medische behandelingen. Belangrijkste taak is het verbeteren van de stevigheid van de huid. De regeneratieve werking zorgt voor een optimaal en langdurig effect. Ontwikkeld voor vrouwen die een snelle en doeltreffende huidverbetering wensen.
  Actieve ingrediënten:

  • Neuropeptiden – Nieuwe generatie eiwitten, gaat effectief rimpelvorming tegen van zowel mimische rimpels als diepe rimpels.
  • Lifting 4D - Unieke formule met onmiddellijk zichtbaar en voelbaar, liftend effect op de huid, geeft een direct merkbare versteviging van het gezichtscontour.
  • HYALURON Filler – Snel effect door sterk hydraterende eigenschappen. Vervaagt rimpeltjes en fijne lijntjes. Zorgt voor langdurige hydratatie.
  • BOTANIC Cellular complex - Een complex van plantaardige stamcellen, een natuurlijke stimulator van celgroei o.a. van collageen en elastine waardoor het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd. Beschermt de huid tegen degeneratie en versterkt de regeneratie.
  • HYDROKSYPROLISILANE CN ® - Door silicium met hydroxyproline (aminozuur aanwezig in het collageen en elastine)te combineren wordt de huid door deze stof sterk geregenereerd. Fibroblasten worden gestuimuleerd tot aanmaak van nieuw collageen en elastine.
  • TGF - β BOOSTER - Gepatenteerde tripeptide vertraagt het verouderingsproces van de huid. Activeert TGF - ß tot aanmaak van nieuw collageen en bescherming tegen afbraak van collageen..
  • AMW HIALURON - Midden moleculair hyaluronzuur geeft de huid een natuurlijk beschermend filmlaagje om de vocht-vethuishouding in stand te houden. Gaat TEWL tegen en is sterk hydraterend.
  • Matrykiny – laagmoleculaire biomimetische peptiden, stimulering van fibroblasten, verhogen van elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • MOIST 24 ™ - Hydroglycolische extract van Imperata Cylindrica wortel , werkt sterk hydraterend. Effectief voor de vochtarme, droge hoofdhuid .

  Resultaat: een onmiddellijk liftend effect, vervagen van rimpels, gehydrateerde en gerevitaliseerde huid, zichtbare verbetering van stevigheid en elasticiteit, optimale conditie van de huid.

  Salonproducten:
  NEU0000 Active Dermo-Lifting Concentrate
  NEU0001 Hyaluronic Bio-Nanocellulose Mask *
  NEU0002 Peptide Bio-Nanocellulose Mask
  NEU0003 Face Lifting Emulsion

  Consument
  NEU1003 Lifting Emulsion SPF15 - day
  NEU0004 Anti-Wrinkle Regenerating Cream - night
  NEU0005 Mimic Wrinkle Reducer under eye&mouth area
  NEU0010X Active Dermo-Lifting Concentrate - day/night

 • Anti Aging 40+

  AMBER LAVI HERSTELLENDE REJUVENATION BEHANDELING
  Specifieke productlijn voor de rijpere, vochtarme en droge huid vanaf 40. Voorkomt voortijdige huidveroudering, optimale regeneratie, corrigeert fijne lijntjes en stimuleert de celstofwisseling.

  Doelgroep: Rijpere huid vanaf 40 jaar, zeer droge, vocharme huid met zichtbare lijntjes van veroudering. Vermoeide, grauwe huid, rokershuid.

  ACTIEVE INGREDIËNTEN:

  • AMBER Extract - Remt de huidverouderingsprocessen, stimuleert de stofwisseling, geeft nieuwe energieboost. Herstelt de glans en de natuurlijke, gezonde kleur.
  • ARGANOLIE - Regenereert de epidermis, versterkt de epidermale cellen, intensieve voeding en hydratatie.
  • BOTANIC CELLULAR COMPLEX - Complex van plantaardige stamcellen een natuurlijke stimulans voor de cellulaire groei. Stimuleert de productie van collageen en elastine en regenereert de huid. Vertraagt zichtbaar het huidverouderingproces.
  • AQP 8 BOOSTER - Verhoogt de synthese van aquaporin 8, eiwit verantwoordelijk voor de detoxificatie van de mitochondriën in fibroblasten. Stimuleert de synthese van collageen type I, IV en VII, verzacht en verstevigt de huid en vermindert rimpels.

  EFFECTEN NA DE BEHANDELING:

  Gladde en optimaal gehydrateerde huid, gevoed, verheldert de huidskleur, vermindert zichtbaar fijne lijntjes . De huid ziet er uitgerust, jonger en gezonder uit.

   

  Salonproducten:

  PRO7005 Active Rejuvenating Concentrate
  PRO4111 Regenerating& Rejuvenating Mask
  PRO4110 Rejuvenating Amber Cream
  PRO7015x Active rejuvenating concentrate

 • Revolu C White
 • ACNE / Vette Huid -

  Voor de gemengde, vette en acne huid met comedonen


  Deze lijn richt zich met name op het reguleren van de talgafscheiding en het verbeteren van vocht/vethuishouding van de huid door de unieke bestanddelen.

  Daarnaast is de specifieke reiniging met de antibacteriële en keratolytische werking een belangrijk onderdeel van De DERMA ACNE serie.
  AHA, zuren (glycolzuur, appel zuur citroenzuur en melkzuur) regelen de biologische regeneratie van de huid door het exfoliëren van hoorncellen, stimuleren van fibroblasten en daardoor de collageen synthese. Remmen aanmaak tyrosinase en melanogenese, verfrissen het huidbeeld en corrigeren onvolkomenheden.


  Peer extract bevat pectines, verzacht hydrateert, revitaliseert en egaliseert de huid. Verwijdert op een milde manier de dode huid cellen en geeft een frisse uitstraling.
  Colloïdaal zilver ( zilver water) Metabolisme van het micro-organisme wordt geremd. Dit zorgt voor een effectieve bescherming tegen bacteriën en virussen, heeft anti-inflammatoire en regeneratieve eigenschappen.
  Hyaluronzuur grote vochtbinder, verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid.
  Zink PCA zorgt voor herstel vocht/vetbalans, afname van comedonen, regulering van talgproductie, verkleint de poriegrootte, gaat infecties tegen.
  Groene klei zorgt voor een poriediepe reiniging van de huid en absorbeert overtollige talg. Herstelt de natuurlijke pH, verkleint de grote poriën, vermindert ontstekingen en verminderen vorming van nieuwe comedonen. Matteren de huid.
  Active Control Complex, met bacteriostatische, anti-inflammatoire en regenererende eigenschappen.
  Reguleert de pH-waarde van de huid, reduceert de sebumproductie en voorkomt ontstaan van comedonen.
  Normal Sebum System, een innovatief complex van plantaardige extracten, (Blueberry, willow tree, witch-hazelwater) werkt talgregulerend en reducerend, matteert en herstelt de huid.

   

  Salonproducten:

  PRO7003 Active Strengthening Concentrate 10x5 ml *
  PRO7103 Active Strenghtening Concentrate 5x5 ml
  DER2000 Pear Face Wash Gel
  DER2001 Antibacterial Facial Toner
  DER2002 Cleansing Face Mask
  DER2003 Moisturising mattifying face cream
  DER2005 Softening Mask
  DER2006 Astringent Face Mask

 • Anti Pollution

  Op basis van een de meest recente innovatieve combinaties van anti-oxidatieve werkzame bestanddelen is door FARMONA een speciale productlijn ontwikkeld om de door externe invloeden beschadigde huid te beschermen tegen voortijdige veroudering. Bestrijdt vrije radicalen.
  De behandeling is bedoeld voor:
  Alle beschadigde huidtypen, zoals acnehuid, grauwe, vermoeide huid, rokershuid en huid na ziekte en/of langdurig medicijngebruik.
  Actieve Ingrediënten:

  • PRONALEN BIO - PROTECT: Bescherming tegen milieuverontreiniging en UVA-UVBstraling. Beschermt celmembraan.Antioxidant. Pronalen Bio – protect is een combinatie van:

  *Hordeum vulgare: wilde gerst
  *Panax ginseng: Ginseng is een bladrijke, groene plant die tot de Panax-familie behoort. De plant groeit in Oost-Azië en in gebieden op het noordelijk halfrond. De wortel van de ginsengplant wordt al eeuwenlang voor medische doeleinden gebruikt. Tegenwoordig is ginseng in allerlei vormen verkrijgbaar: als verse of gedroogde wortel, als extract en als ingrediënt in cosmetica,
  *Prunus persica: perzik
  *Pyrus malus: appel: tarwe

  • ACTI VITAMIN D: Werkzaam als de natuurlijke vit D. Activeert het huideigen immuunsysteem, herstelt de barrièrefunctie en reguleert de vocht-lipidebalans.
  • DNA REPAIR SYSTEM: Uniek plankton-extract op basis van nucleotiden, (belangrijk voor de cestofwisseling) revitaliseren en stimuleren de eiwitsynthese o.a. filaggrine en collageen. Beschermt het cellulaire DNA tegen veroudering en oxidatieve stress veroorzaakt door o.a.uv-straling.

  (Filaggrine is een eiwit in de huid en houdt het water vast in het stratum corneum, hoornlaag. Ontstaat vanuit de keratinocytenkorrels in het stratum granulosum, eerst als profilaggrine daarna splitst het zich in lange filamenten het filaggrine).

  • NIACINAMIDE: Vitamine B3 regenereert en verbetert de huidstructuur en kleur. Stimuleert de synthese van AQP3, hyaluronzuur en collageen. Heeft antioxiderende en immuno stimulerende eigenschappen.
  • ENERGISOME Q10 -Ontgifting van de huid en bestrijding van vrije radicalen. Regenereert en voorkomt voortijdige huidveroudering.

  Salon producten
  APO0000 Oxygenating and Detoxifying Set
  APO0001 2 Phase Oxygenating Mask 1. Hydrogel Fase
  APO0002 2 Phase Oxygenating Mask 2. Cream Fase
  APO0003 Actively Oxygenating Cream SPF 15 - day
  Consument :
  APO0004 Actively Oxygenating Cream SPF 15 - day
  APO0005 Revitalising and Refreshing Eye Roll-on Cream
  APO0006 Anti Oxidising and Regenerating Cream - night

 • Ideal Protect
 • Algen Maskers

  Algen bevatten eeuwenoude, waardevolle ingrediënten. Algen in cosmetische producten bevatten vitaminen B, E en C, aminozuren, proteïnen, lipiden en sporenelementen. De epidermis wordt effectief geregenereerd, huidverouderingsprocessen worden vertraagd en de natuurlijke pH waarde wordt hersteld.
  Tevens bezitten algen anti- oxidatieve en anti-inflammatoire eigenschappen en reguleren de talgproductie.
  Farmona biedt een breed scala aan specifieke algenmaskers voor verschillende huidtypen met daarbij behorende huideigenschappen, t.w.:

  • Huidveroudering
  • Vochtarme, droge huid
  • Gevoelige huid, met veel irritatie
  • Verslapte, doffe huid
  • Couperose en geïrriteerde huid
  • Huid met veel onreinheden

  Deze unieke maskers zijn een perfecte boost en aanvulling voor de optimale en aangepaste huidbehandelingen van Farmona en geven in combinatie met serums en andere maskers een effectief resultaat.

  De algae maskers worden geadviseerd bij de volgende gezichtbehandelingen:

  • Moisterising Algae Mask – SKALPEL
  • Moisterising Algae Mask – HYDRA QUEST
  • Soothing Algae Mask – DERMACOS
  • Soothing Algae Mask– AMBER LAVI
 • Technologie
 • Farmona Trainingen
 • Farmona Marketing
 • Skin Genic

  De SKIN GENIC lijn met herstellend en verjongend effect is de nieuwste INNOVATIE in cosmetica - epigenetics en genocosmetics, zijn de toekomst van huidverzorging.
  De SKIN GENIC behandeling is ontworpen om de huid te activeren, te beschermen tegen epigenetische veranderingen en de huid zichtbaar jeugdig te verlengen

  Farmona past hierbij o.a. de nieuwste technologie Skin Drones.  Deze technologie zorgt ervoor dat de actieve ingredienten precies op de juiste plaats in de huid wordt afgeleverd.

  De SKIN GENIC lijn:

  • Stimuleren van de opbouw en regeneratie van structurele eiwitten van de intercellulaire matrix,
  • Verbetering van de integriteit van de epidermis en de conditie van de extracellulaire matrix,
  • Stimuleren huidverdedigende mechanismen,
  • Versnellen het vernieuwingsproces van de huid, blootgesteld aan de stress effecten van omgevingsfactoren en verouderingsprocessen,
  • Activeert de jeugdgenen en verlengt de levenscyclus van huidcellen.

  De SKIN GENIC lijn wordt aanbevolen voor:

  • Elk huidtypen
  • De personen die tekenen van epigenetische huidveroudering willen verminderen
  • Huid die vereist:
   - regeneratie en herstellen
   - huid beschadigd door externe factoren
  • Huid met zichtbare tekenen van veroudering

  Actieve ingredienten:

  • DNA SMART BOOSTER - combinatie van Rhaponticum carthamoides (Maral root) en triterpene derivaten van Zizyphus spinosa (Jujube), die samenwerkend optreden tegen expressierimpels - en epidermaal bindweefsel. Veranderd de structuren die cohesie vormt tussen de huidlagen.
  • SKIN DRONES - Cosmetic Drones -het meest geavanceerde leveringssysteem voor actieve ingrediënten. Dit revolutionaire systeem richt zich op specifieke cellen en geeft waar nodig actieve ingrediënten vrij. Deze selectiviteit zorgt voor een lage dosering concentratie waardoor het een kosteneffectieve krachtcentrale is. Cosmetic Drones-technologie biedt hoge effectiviteit op een duurzame en veilige manier voor maximale resultaten.
  • COCOON OCCLUSIVE COMPLEX - een combinatie van ingrediënten die een occlusieve laag op de huid vormen die de huidtemperatuur verhogen, de bloedsomloop en lymfestroom verhogen, waardoor de absorptie en werking van actieve ingrediënten worden verhoogd.
  • DURAQUENCH ™ IQ - geavanceerd hydraterend complex dat een dubbele structurele laag op het oppervlak van de huid vormt om zijn natuurlijke barrière te regenereren en te versterken en een langdurig vocht tot 72 uur waarborgt
  • HYDROMATRIX 3D - 3D-matrix die oligosacchariden geleidelijk afzet volgens de behoeften van de huid en houdt het goed vochtig.

  Salonproducten
  SKG0000 Genoactive repair mask
  SKG0001 Cocoon Mask Foam activation mask
  SKG0002 Genoactive rejuvenating cream
  Consument :
  SKG0003 Cellular anti-ageing day cream
  SKG1002 Genoactive stimulating night cream

 • Eye Contour

  Deze lijn met dermo-kalmerend effect is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van de meest voorkomende problemen van de huid rond de ogen.

  De EYE CONTOUR behandeling is bedoeld om de huid te vernieuwen, zwelling en donkere cirkels te verminderen, het voorkomen van het hangend ooglid en het vertragen van uiterlijke tekenen van veroudering in het ooggebied.

   

  De EYE CONTOUR lijn wordt aanbevolen voor:
  • Het ontbreken van stevigheid en elasticiteit rond het ooggebied
  • Mimiek rimpels rond de ogen, zorglijntjes, zonschade, lijntjes onder de ogen, in de buitenste hoeken van de ogen en tussen de wenkbrauwen
  • Donkere kringen en zwelling onder de ogen
  • Bovenste oogleden gaan hangen als gevolg van veroudering
  • Droge huid rond het ooggebied

  RESULTAAT EYE CONTOUR:
  • De rimpels effectief opvullen van binnenuit
  • stimuleert de synthese van vezels ,collageen en elastine,
  • voorkomt huid verslapping en versterkt de weerstand tegen invloeden van buitenaf
  • verbeterd de bloed- en lymfestroom,
  • hydrateert de huid rondom het ooggebied,
  • verlicht irritatie,
  • verminderd zwelling
  • verminderd de donkere kringen,
  • voorkomt dat ooglid gaat hangen

   

  Salonproducten:
  EYE0001 Dermo-rebuilding eyes treatment
  Consument :
  EYE0000 Dermosmoothing 3- active eye cream 30ml

 • Farmona testers
 • Mesotherapy Microneedling