Multifunctional micellar gel
search
  • Multifunctional micellar gel

Pure Icon Multifunctional micellar gel

Deze unieke reinigingsgel heeft een lichte olievrije formule met reinigingsmiceltechnologie. Deze formule zonder SLS EN SLES. heeft geen invloed op de natuurlijke hydrolipide laag van de huid. Daarom is het zeer geschikt alle huidtypen, vooral de droge, gevoelige en couperose huid.          Het resultaat is een comfort gevoel van verfrissing, verzachting en hydratatie.

 

Actieve ingrediënten: kokoswater, zeealgenextract, hyaluronzuur, panthenol, allantoïne.

Aantal

Professionals only
Voorzien zijn van

EFFECTEN: grondige reiniging, effectieve en zachte verwijdering van make-up en onzuiverheden zonder de natuurlijke hydrolipidenbalans van de huid te beïnvloeden, hydratatie, waardoor een verfrissend, verzachtend en comfortabel gevoel ontstaat zonder irritatie.

INCI:Aqua, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Sodium Cocoyl Apple Amino Acids, Hexylene Glycol, Cocos Nucifera Fruit Extract, Algae Extract, Magnesium PCA, Zinc PCA, Manganese PCA, Calcium PCA, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Allantoin, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Disodium EDTA.

 

FORMULA ZONDER SLS EN SLES. HEEFT GEEN INVLOED OP DE NATUURLIJKE LAAG VAN HYDROLIPIDELEDER.

Sodium Lauryl Sulphate en Sodium Laureth Sulphate (SLS, SLES)

Wat doen deze stoffen?

Zowel Sodium Lauryl Sulphate (SLS) als Sodium Laureth Sulphate (SLES) zijn surfactants (of oppervlakte actieve stoffen). Surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kunt met surfactants je huid dus reinigen. Doordat surfactants de oppervlaktespanning verlagen, produceren ze schuim en maken ze producten beter smeerbaar.

Waarom je liever geen surfactants gebruikt…

Het grote nadeel van surfactants is dat ze buiten talg en vuil ook makkelijk het natuurlijke huidvet kunnen oplossen. Daardoor wordt de barrièrefunctie van de huid flink verstoord en krijg je last van een droge, schilferige en vochtarme huid. Ook kun je last krijgen van puistjes en rode vlekken.

Huidirritatie door Sodium Lauryl Sulphate

Ondanks alle negatieve berichten over Sodium Lauryl Sulphate is er geen bewijs dat de stof kankerverwekkend of toxisch is. Het ingrediënt is wel de absolute koning op het gebied van huidirritatie. Het werkt zelfs zo irriterend dat deze stof standaard wordt toegepast in onderzoeken om kleine stukjes huid te irriteren zodat daarna het kalmerend effect van nieuwe cosmetische ingrediënten gemeten kan worden. Sodium Lauryl Sulphate maakt al in een heel lage concentratie de buitenste huidlaag stuk. Het wordt daarom ook weleens gebruikt om andere werkzame stoffen dieper in de huid te laten dringen. Maar of je daar nou mooier van wordt…

SLS (of Sodium Dodecyl Sulfate) is dus eigenlijk wel een stof die je zou moeten vermijden. Helaas wordt het door producenten toch nog regelmatig gebruikt in cosmetica, omdat het een heel goedkoop ingrediënt is en veel schuim geeft. Je ziet het met name op de ingrediëntenlijst van shampoos terug.

En Sodium Laureth Sulphate?

Veel mensen verwarren Sodium Lauryl Sulphate met Sodium Laureth Sulphate. Dit is ook een zogenaamde surfactant, maar werkt veel minder irriterend. Ook deze stof wordt toegevoegd om producten te laten schuimen. Toch moet je met een gevoelige huid uitkijken voor Sodium Laureth Sulphate. Of het je huid daadwerkelijk irriteert hangt erg af van de concentratie die in het product zit en of er terugvettende oliën aan het product toegevoegd zijn. Een goede stelregel is dat als je huid strak aanvoelt na het wassen het product voor je huid te heftig is. Gebruik een product met sodium laureth sulphate in ieder geval niet te vaak, gebruik er niet al te veel van en spoel het goed af met water.

Farmona
PRO7041

Datasheet

Assortiment
Gezicht
Producttype
Reiniging
Productgebruik
Salon product
Productlijn
Pure Icon
Inhoud
500 ml
Vegan Product
JA